“Teamwork makes the dream work”

John Maxwell

Met een gedeelde passie voor paarden en een gemeenschappelijke droom om paard en mens dichter bij elkaar te brengen, besloten we onze krachten te bundelen. Paarden maken bij ons allebei al van jongs af aan deel uit van ons leven en zijn er niet meer uit weg te denken.  

Laura heeft na haar studie (MSc Dierwetenschappen, specialisatie ethologie) eerst het Gedragscentrum voor honden uitgebouwd en nu dat op de kaart staat, is het tijd om haar eerste liefde weer aandacht te geven. Sinds 2019 verdiept ze zich in studies over paardengedrag en volgt ze gespecialiseerde opleidingen. Vooral het gedrag van paarden in natuurlijke omstandigheden fascineert haar.

Joséphine’s passie voor mens én dier vertaalt zich al in haar werk als psycholoog in haar eigen praktijk Ekwoes en bij Rewild, een project met als doel mensen weer in de gezonde buitenlucht te krijgen. Tijdens een 2 jaar durende reis deed Joséphine in verschillende culturen nog meer ervaring op met paarden, dook ze in de boeken en sinds ze terug is, volgt ze eveneens gespecialiseerde opleidingen. 

Met onze wetenschappelijke achtergrond willen we enkel degelijk onderbouwde kennis de wereld insturen. Door permanente bijscholing bij verschillende docenten en door inspiratie op te doen bij diverse methodes vormen we een veelzijdige visie die we graag delen.  

Met het Gedragscentrum voor paarden willen we een antwoord bieden op de vraag naar hedendaagse kennis over natuurlijk gedrag van paarden en hoe we dat kunnen vertalen naar een aangenaam samenleven voor mens én paard. 

Groetjes, Laura & Joséphine