Viervoeters Play4

Een nieuw avontuur

Het Viervoeters-verhaal begon in februari met een mailtje van productiehuis Roses Are Blue. ‘Of ik interesse zou hebben om mee te werken aan een nieuw tv-programma?’

Ik hou wel van uitdagingen, dus na enkele Zoom-meetings en een kennismaking met het team waren we vertrokken. Vanaf dat moment ging het razendsnel. Het productiehuis startte de selecties van de adoptanten, de andere experten en ik bezochten honden in de Vlaamse asielen.

Achter de schermen

We hebben vooral gekeken naar de noden en de mogelijkheden van de hond. Zowel Koen, An, Morgane als ik worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van ondoordachte aankopen of adopties, dus we zijn bij de matching niet over één nacht ijs gegaan.

Tijdens ons wekelijks overleg nam het team alle pro’s en con’s van de voorgestelde honden in overweging. Uiteraard hebben we ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de adoptanten, maar steeds weer hebben we karakter laten primeren op grootte, ras of leeftijd.

De opnames

De eerste draaidagen waren best spannend. Er gebeurt zoveel achter de schermen, er zijn zoveel details waar je als kijker van een tv-programma niet bij stilstaat. Gelukkig werden we door Joris en Dompie meegetrokken in het hele verhaal waardoor we de camera’s al snel konden vergeten.

Met grote verwachting volgde het hele team zowel voor als achter de schermen iedere hondmoeting. Op papier kan het dan wel een mooie combinatie lijken, maar was er ook sprake van een sprankeltje chemie?!

Once-in-a-lifetime

Mijn mooiste momenten? Zonder twijfel de lach op ieders gezicht wanneer het een match bleek te zijn tussen hond en baasje.

Meewerken aan Viervoeters was een fantastische ervaring. Ik heb mogen proeven van een heel andere wereld, ik heb fijne contacten gelegd en ik heb mogen bijleren van ervaringsdeskundigen.

Het resultaat van ons Viervoeters-avontuur kan je iedere woensdagavond om 20u35 bekijken op Play4 of uitgesteld via Goplay.be/viervoeters.

Groetjes, Laura